5 března, 2012
Recept na Srnčí na smetaně se žampióny
Posted in : Recepty z masa on by : admin
Srnčí na smetaně se žampióny
Suroviny
- 800g srnčího hřbetu
- 70g másla
- kousek celeru
- mrkev
- petržel
- cibule
- 3 plátky slaniny
- půlka citrónu
- trocha hladké mouky(asi 2-3 lžíce)
- kelímek smetany
- 3 lžíce bílého vína
- 100g žampiónů
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- Tymián
- Jalovec
- Ocet
Postup
Maso očistíme, odblaníme a postranní žeberní kostičky odsekneme a hřbet opláchneme.
Suché čisté maso osolíme a potřeme drceným jalovcem.
K masu připevníme nití slaninu.Zeleninu oloupeme a osmažíme spolu a cibulí na kousku másla.
Po té přidáme maso a také jej osmažíme.Maso zalijeme horkou vodou , troškou octa a kořením dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a omáčku zahustíme světlou jíškou z hladké mouky a másla a omáčku povaříme.Hotovou omáčku procedíme před cedník a zjemníme vínem a smetanou.
Žampióny očistíme a podusíme na troše másla a přidáme je spolu s octem, solí do omáčky.
Omáčku podáváme s houskovými knedlíky.