HomeRecepty z masa Recept na Srnčí na smetaně se žampióny

Recept na Srnčí na smetaně se žampióny

Posted in : Recepty z masa on by : admin

Srnčí na smetaně se žampióny

Suroviny

  • 800g srnčího hřbetu
  • 70g másla
  • kousek celeru
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • 3 plátky slaniny
  • půlka citrónu
  • trocha hladké mouky(asi 2-3 lžíce)
  • kelímek smetany
  • 3 lžíce bílého vína
  • 100g žampiónů
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • Tymián
  • Jalovec
  • Ocet

Postup

Maso očistíme, odblaníme a postranní žeberní kostičky odsekneme a hřbet opláchneme.

Suché čisté maso osolíme a potřeme drceným jalovcem.

K masu připevníme nití slaninu.Zeleninu oloupeme a osmažíme spolu a cibulí na kousku másla.

Po té přidáme maso a také jej osmažíme.Maso zalijeme horkou vodou , troškou octa a kořením dusíme do měkka.

Maso vyjmeme a omáčku zahustíme světlou jíškou z hladké mouky a másla a omáčku povaříme.Hotovou omáčku procedíme před cedník a zjemníme vínem a smetanou.

Žampióny očistíme a podusíme na troše másla a přidáme je spolu s octem, solí do omáčky.

Omáčku podáváme s houskovými knedlíky.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *