19 února, 2012
Recept na Rizoto s jehněčím masem
Posted in : Recepty z masa on by : admin
Rizoto s jehněčím masem
Suroviny
- 200g mraženého hrášku
- 400g jehněčího masa
- sůl
- pepř
- olivový olej
- cibule
- žlutá cuketa
- zelená cuketa
- stroužek česneku
- 200g rýže na rizoto
- 400ml zeleninového vývaru
- půl lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžičky portského vína
- 2 lžíce marcapone
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
Postup
Hrášek necháme rozmrazit.Filé pokrájíme na menší kousky a ty osolíme a opepříme a opečeme ze všech stran na oleji.
Cibuli , a česnek oloupeme a nasekáme.Cukety přepůlíme podélně a pokrájíme na plátky.
Na oleji z masa osmažíme hrášek, cibuli, česnek, cukety a po té přidáme i rýži.Po chvíli zalijeme vývarem a uvaříme.
Nakonec rizoto zjemníme vínem a marcapone a promícháme s parmezánem.
Na talíři zdobíme osmaženým jehněčím pokrájeným na plátky a sušeným rozmarýnem.