22 února, 2012
Recept na Plněné brambory
Posted in : Recepty z masa on by : admin
Plněné brambory
Suroviny
- 2 velká rajčata
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- bobkový list
- 2 lžíce sladké papriky
- 100ml bílého vína
- 12 středně velkých brambor
- 50g slaniny
- 175g mletého vepřového masa
- 2 lžíce sekané petrželky
- troška cayenského pepře
- sůl
- pepř
Postup
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a zbavíme jadérek.Dužninu pokrájíme na kostičky.Cibuli a česnek oloupeme a posekáme.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a dáme na něj cibuli s česnekem.Necháme zesklovatět a po té přidáme rajčata,bobkový list, papriku a dusáme do měkka.
Nakonec přilijeme víno a necháme přejít varem.
Brambory oloupeme a na spodní straně rovně seřízneme, na horní vydlabeme ,aby vznikal dutina asi 1 cm hluboká.
Slaninu pokrájíme na kostičky ,smícháme jí s masem a petrželkou a 4 lžícemi omáčky.
Ochutíme solí a pepřem.
Směsí naplníme brambory.
Zbytek oleje rozehřejeme v kastrolu a rozložíme na něj brambory otevřenou stranou dolů a asi 5 minut opékáme.PO té je obrátíme a přidáme zbytek omáčky a 500ml vody tak aby byl brambory z větší části ponořené.
Osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut.Podáváme s uvařenou omáčkou a pečivem.