22 února, 2012
Recept na Kapra v pivní omáčce
Posted in : Mořské plody a ryby, Recepty z masa on by : admin
Kapr v pivní omáčce
Suroviny
- 2 cibule
- bobkový list
- 6 kuliček jalovce
- půl citrónu
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky němého cukru
- 500ml piva
- kapr
- 20g perníku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce mandlových lupínků
- půl svazku petrželky
Postup
Cibule oloupeme a pokrájíme na malé kostičky.Koření nadrtíme.Citrónovou kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
V hrnci na másle opečeme cibuli a koření, přidáme cukr a rozpustíme jej na karamel.
Zalijeme to pivem a tím co jsme získali z citrónu.
Podusíme asi 20 minut.
Kapra naporcujeme a omáčku procedíme.V omáčce rozpustíme nastrouhaný perník a ochutíme solí s pepřem.
Vložíme do ní porce kapra a podusíme je asi 15 minut.
Mandlové lupínky opečeme, petrželku posekáme.
Omáčku podáváme s brambory posypanou lupínky a petrželkou.