HomeMořské plody a ryby Recept na Kapra v pivní omáčce

Recept na Kapra v pivní omáčce

Posted in : Mořské plody a ryby, Recepty z masa on by : admin

Kapr v pivní omáčce

Suroviny

  • 2 cibule
  • bobkový list
  • 6 kuliček jalovce
  • půl citrónu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky němého cukru
  • 500ml piva
  • kapr
  • 20g perníku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • půl svazku petrželky

Postup

Cibule oloupeme a pokrájíme na malé kostičky.Koření nadrtíme.Citrónovou kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

V hrnci na másle opečeme cibuli a koření, přidáme cukr a rozpustíme jej na karamel.

Zalijeme to pivem a tím co jsme získali z citrónu.

Podusíme asi 20 minut.

Kapra naporcujeme a omáčku procedíme.V omáčce rozpustíme nastrouhaný perník a ochutíme solí s pepřem.

Vložíme do ní porce kapra a podusíme je asi 15 minut.

Mandlové lupínky opečeme, petrželku posekáme.

Omáčku podáváme s brambory posypanou lupínky a petrželkou.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *