21 ledna, 2012
Recept na kynuté buchty
Posted in : Moučníky, Recepty pro vegetariány on by : admin
Kynuté buchty mojí babičky
Suroviny
- 250-300ml mléka
- 500-600g polohrubé mouky
- 3 lžíce cukru
- Půl kostky droždí
- Lžíce hladké mouky
- Špetka muškátového oříšku
- Lžíce citrónové kůry
- 2 žloutky
- sůl
- 120g sádla
- + 120g sádla na mazání
- Nápln(švestky, povidla, ořechová, tvaroh, mák…)
Suroviny musí být pokojové teploty, ne horké ne studené.
Postup
Droždí rozmícháme na kašičku s lžičkou cukru a zalijeme trochou vlahého mléka a zaprášíme hladkou moukou.
Necháme vzejít kvásek.Mouku asi 500g smícháme se solí,cukrem,kůrou, oříškem ,žloutky ,přilijeme kvásek a zbylé mléko a rozehřáté sádlo.Vypracujeme těsto které hněteme aspoň 10 minut.Po té necháme vzejít.Z těsta dělám placky do jejich středu vložíme vybranou náplň.
Zabalíme a klademe na vymazaný plech kousek od sebe.Hotové buchty necháme ještě asi 10 minut kynout pod utěrkou a po té je pomažeme sádlem.Nakonec buchty upečeme a hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.