HomeCukroví Vánoce jsou za dveřmi – pečeme cukroví

Vánoce jsou za dveřmi – pečeme cukroví

Posted in : Cukroví on by : admin

Moc se těšíme, až v našich domácnostech zavoní vánoční cukroví, až si budeme kupovat suroviny na štědrovečerní večeři. No všichni dobře víme, že vánoční jídlo a jeho příprava nejsou zrovna levnou záležitostí. Naštěstí, i zde se dá co-to ušetřit. Než se vydáte na nákup, sepište si seznam všech potřebných surovin na sváteční vaření a pečení, a díky takové maličkosti ušetříte spoustu peněz. Bez seznamu totiž často nakoupíte kopec věcí, které ani nevyužijete. Promyslete si proto, co přesně budete na svátky péct a vařit a tomu přizpůsobte své nákupy.

Mohly by vás zajímat – výborné recepty na vánoční cukroví

Pečení

Při pečení vánočního cukroví se rovněž dá ušetřit. Pokud máte ve zvyku každou chvilku otevírat troubu a nahlížet na pečící se cukroví, zbytečně tak plýtváte teplem, které rychle uniká. Pozorujte cukroví zvenčí, jen přes sklo dvířek na troubě. Ne vždy je také nutné předehřívat troubu (některé druhy cukroví jsou však na to citlivé, takže závisí na konkrétním druhu) a poslední várku cukroví můžete dopéct i ve vypnuté troubě – opět využíváte zbytkové teplo.

Potěšte mlsné jazýčky svých hostů – chuťovky na párty

Recept na vánoční cukroví – Sněhuláci

Doba přípravy: asi 45 minut

Doba pečení: asi 35 minut

Vystačí na: asi 10 porcí

Přísady:

Na těsto:

  • 1 balení perníky Dr.Oetker
  • 400 ml vody
  • 120 ml oleje
  • 200 g změklého másla

Na ozdobení:

  • 3 balíčky Polevy světlé Dr.Oetker
  • 200 g strouhaného kokosu
  • Tubičky na zdobení 4 barvy Dr.Oetker
  • Zdobení 4 druhy pestré Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení (30 x 40 cm)
  • 10 špejlí

Příprava:

Směs na přípravu perníku smícháme s vodou a olejem podle návodu na obalu.

Naneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté

trouby a pečeme.

Vychladlý perník rozdrobíme, přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka.

Z těsta vytvoříme 10 kuliček (Ø 4 cm), 10 kuliček (Ø 3 cm), 10 kuliček

(Ø 1,5 cm) a ze zbytku těsta vytvoříme 10 válečků a 10 koleček na klobouk.

Vše odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Na ozdobení rozpustíme polevy (sundejte obal) v kastrůlku ve vodní lázni. Jednotlivé kuličky postupně namáčíme do polevy a obalíme v kokosu. Necháme zatuhnout. Na špejle postupně napícháme po 3 kuličky tak, abychom vytvořili sněhuláka a kolečko a váleček jako klobouk.

Tubičky a zdobením ozdobíme podle vlastní fantazie. Elektrická trouba: 165 ° C Horkovzdušná trouba: 145 ° C Plynová trouba: stupeň 2 Doba pečení: asi 35 minut.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)