14 dubna, 2012
Recept na Vývar s játrovými knedlíčky
Posted in : Polévky, Recepty z masa on by : admin
Vývar s játrovými knedlíčky
Suroviny
- 1 a půl litru vývaru z masa a zeleniny
- 2 mrkve
- petržel
- Petrželka
Na knedlíčky
- 400g kuřecích jater
- houska
- trochu mléka
- strouhanka
- Petrželka
- Sůl
- Pepř
- Česnek
- Cibule
- vejce
Postup
Ve vývaru povaříme pokrájenou zeleninu do poloměkka.
Mezitím si připravíme těsto na knedlíčky.Játra očistíme,pokrájíme a umeleme.
Česnek prolisujeme a spolu s naseknou cibulkou smícháme a játry.Housku rozmočíme v mléku promícháme s těstem.Přidáme vejce a bylinky a zahustíme strouhanou.
Těsto by mělo být hutné.Vytvoříme z něj knedlíčky které povaříme přímo ve vývaru.
Polévku podáváme posypanou petrželkou.
Dle chuti přidáme polévkovéstoviny uvařené zvlášt.