HomeMoučníky V Mariánských Lázních můžete jít i na kafe a dort

V Mariánských Lázních můžete jít i na kafe a dort

Posted in : Moučníky on by : admin

Mariánské Lázně, město, které stojí za to alespoň jednou za život navštívit. Uvidíte tu Zpívající fontánu, zajdete si na proceduru a ochutnáte minerální prameny. Co víc si přát? Třeba nějaký ten odpočinek ve formě kafíčka a dezertu!

Nejlepší sport je kafe a dort

I tento citát od Haliny Pawlovské by se měl jednou za čas dodržovat. A proč si takhle nezasportovat zrovna v Mariánských Lázních? Cukráren a kaváren je tu docela dost, přece jenom jde o lázně, kam každoročně zamíří desetitisíce turistů. Tak hurá za cukry!

Kousek od Zpívající fontány najdeme Modrou cukrárnu

Modrá cukrárna se nachází u hlavní silnice hned vedle několika dalších restaurací a cukráren. Proč ale navštívit zrovna ji? Vzhledově velmi elegantní podnik, ve kterém jsou ale přívětivé ceny. Vše, co si objednáte, působí jako byste jedli jídlo králů. Dezerty, všemožné zákusky jsou rozmanité, výborně dochucené a vybere si snad každý. A k pití nabízí nejen kávu, ale i horké čokolády mnoha příchutí, alkoholické i nealko drinky, limonády…

Malý, ale přesto úspěšný podnik Kavárna 18g

V roce 2022 si 2 kamarádky řekly, že si založí kavárnu. Nemělo to ani být nic velkého, prostě jen malá kavárnička pro pár lidí. Byla a je pro ně důležitější kvalita než kvantita. Kávu mají pečlivě vybranou a používají jen 100% arabicu. Lidé si kavárnu nemohou jinak než vynachválit. Je to něco, co je snad v Mariánkách jen jednou. No a co by to bylo za kavárnu, kdybyste si ke kávě nemohli dát i dezerty? I ty tu najdete.

Pralinky

Cukrárna MOKA

Cukrářská výroba známá hlavně svými originálními i klasickými zákusky a dezerty. Ochutnat zde můžete každý den něco, nabídka je opravdu, ale opravdu veliká. A navíc, dorty neobsahují žádnou chemii a jsou opravdu kvalitní. A k dobrému dortu je potřeba i dobrá káva, kterou vám zde také nabídnou. Věřte nebo ne, když jednou ochutnáte, budete chtít znova a znova.

RP Cafe

Tady už je to trochu jiné než v ostatních podnicích, vydat se sem můžete klidně i z procházky za prameny. Samozřejmě, v nabídce najdeme kávu, klasické i originální dezerty, limonády a mnoho dalšího. Co je ale tím bonusem, jsou údajně nejlepší palačinky v okolí. A to sladké i slané. A nabízí tu i jiné pochutiny, pochutnat si můžete na některém ze salátů nebo třeba ragu.

Tip navíc: V Mariánských Lázních najdete i prodejnu skvělých pralinek. Tak zaostřete své vjemy a nechte se pohltit chutí a vůní belgické čokolády v prodejně Chocolate.

Tak co, kterou navštívíte? Nebo navštívíte všechny? Klidně, stojí to za to!

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 0 (from 0 votes)