14 února, 2013
Tvarohové knedlíky s jahodami
Posted in : Moučníky on by : admin
Tvarohové knedlíky s jahodami
Jahody má každý rád a když je teď okolo nás plno jahod, připravte si z nich něco dobrého. Existuje strašně moc receptů z jahod – stačí jen vyjmenovat dort, koláč, buchtu, jahodovou bublaninu, tiramisu nebo zmrzlinu. Na nich si určitě pochutná snad každý. Jahody právem patří mezi nejoblíbenější ovoce v Česku.
Dnes se podíváme na jahodové knedlíky, které jsou připravené z tvarohového těsta. Knedlíky jsou skvělým obědem nejen na jarní, ale i na letní dny, kdy sezóna jahod zrovna vrcholí.
Potřebné suroviny na těsto:
- 2 kostky tvarohu (je nutné, aby to byl ten v alobalu)
- cca 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Dále potřebujeme:
- čerstvé jahody
- voda + sůl
- tvaroh na strouhání
- cukr
- máslo
Postup:
Připravíme si jahody – odstraníme stopky a omyjeme je. Pokud máme příliš velké jahody, tak je přepůlíme.
Nejprve je nutné připravit těsto. Tvaroh smícháme s moukou, solí a vajíčkem. Připravíme těsto. Podle potřeby přisypeme trošku mouky.
Z těsto připravíme váleček, který rozdělíme na stejné díly. U každého dílu vytvoříme placku a vložíme do něj jahodu. Vytvoříme knedlíky.
Knedlíky hodíme do vroucí osolené vody, kde je vaříme necelých deset minut.
Až budou knedlíky hotové, posypeme je strouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Pokud hledáte další recept s jahodami, podívejte se na tuto stránku, kde najdete další recepty.